woensdag 12 augustus 2009

Conclusie

Ondanks alle nieuwigheden blijft de N97 aanvoelen als een echte Nokia: de belkwaliteit is uitstekend, het toestel voelt degelijk aan en de interface is wat iedereen al jaren van de Finnen gewend is.

Bovendien kan voor het eerst sinds de N95 een Nokia-smartphone weer de strijd met de concurrentie aan; er ontbreekt vrijwel niets op en aan het toestel wat wel op andere smartphones zit, en ook met de processorsnelheid en het werkgeheugen loopt Nokia in elk geval niet achter. Met 32GB heeft de N97, samen met de iPhone 3GS, zelfs het grootste interne geheugen van alle momenteel verkrijgbare smartphones.

Jammer genoeg is de uitvoering van de nieuwigheden niet feilloos. Het qwerty-toetsenbord is niet slecht, maar kon beter. De widgets zijn een aardige toevoeging, maar zijn nog te beperkt om een meerwaarde te kunnen vormen. De Ovi Store is veelbelovend, maar de spaarzame aanwezigheid van applicaties, met name freeware, en het gebrek aan gebruiksvriendelijkheid staan succes nog in de weg.

Het geheel maakt dat de N97 voor veel smartphonekopers een logische keuze wordt. Vooral degenen die een touchscreentoestel willen, maar altijd gewend waren met Nokia's te werken, moeten met dit toestel uit de voeten kunnen. Al zou een capacitief scherm voor een volgende Nokia een goed idee zijn: voor Symbian heb je geen stylus nodig, en veel mensen zouden graag een Nokia met een gevoeliger touchscreen hebben.

Nokia houdt gelijke tred met veel concurrenten, maar pakt met de N97 geen voorsprong. Voor Nokia zelf is de N97 een revolutie, maar ten opzichte van de concurrentie is het meer een inhaalslag. Het is wat dat betreft 'one small step for man, but a giant leap for Nokia'.

0 reacties:

Een reactie posten

 
Alles over de Nieuwe Nokia N97. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.