woensdag 12 augustus 2009

Inleiding

Het heeft lange tijd geduurd tot Nokia weer touchscreentoestellen ging uitbrengen. Waar Samsung en Sony Ericsson al langer met aanraakschermen in de weer waren, bleef het vanuit Finland lang stil. De 7710 uit 2004 was de laatste Nokia met een touchscreen.

Dat veranderde toen Nokia de 5800 XpressMusic aankondigde. Het muziektoestel kwam in februari uit in Nederland en werd wereldwijd een grote hit. In de beginfase was de 5800 zelfs een van de best verkopende Nokia-modellen aller tijden, mede doordat het toestel vele functies bood tegen een relatief lage prijs.

Wat echter nog ontbrak was een echte consumentensmartphone met touchscreen. Die is er gekomen in de vorm van de N97. Een 3,5"-touchscreen, een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord, widgets op het bureaublad, een downloadwinkel voor applicaties: de N97 brengt veel zaken waar Nokia zich nog niet eerder aan had gewaagd.

De N97 moet ervoor zorgen dat Nokia weer een cool merk voor smartphones wordt, zoals Tweakers.net al in de preview schreef. Dat wordt ondersteund door een reclamefilmpje waarbij de N97 in beeld komt met daaronder een liedje van rapper LL Cool J, 'Mama said knock you out'. Het lijkt de bedoeling dat wij de teksten van de rapper, zoals 'Over the competition, I'm towering', toepassen op de N97. In deze review bekijkt Tweakers.net of de Finse fabrikant zich met de N97 werkelijk weer in de kijker speelt in dit marktsegment.




0 reacties:

Een reactie posten

 
Alles over de Nieuwe Nokia N97. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.